Aby se host nenudil, na pokoj dostane rybku, říká úspěšný hoteliér Pytloun
TEXT JAN ZÁLUSKÝ
Už dvanáct let čeří vody českého hotelového byznysu. Rád dělá věci jinak. Hoteliér Lukáš Pytloun nyní chystá překvapení v podobě supermoderního hotelu v Liberci. Hosté se v něm díky technologiím nebudou muset hlásit na recepci a jeho personál bude znát hotelové hosty.
Na začátku koupil Lukáš Pytloun vybydlený liberecký činžák. Tehdy třiadvacetiletý student marketingu na tamní univerzitě obcházel tak dlouho banky, až mu v jedné půjčili potřebný milion korun. Na rekonstrukci domu si vydělával v létě na stavbách ve Velké Británii nebo jako číšník v USA.
Hypotéku mu platili nájemníci, kteří si užívali "luxusu" společných suchých záchodů na chodbě. Po dva roky trvající rekonstrukci otevřel mladý podnikatel v domě ubytovnu. Během dvanácti let se vypracoval na úspěšného hoteliéra, který dnes provozuje osm ubytovacích zařízení včetně čtyřhvězdičkového butikového hotelu v centru Liberce a čtyřhvězdičkového spa hotelu v Harrachově. Jeho síť obslouží měsíčně v průměru kolem dvanácti tisíc hostů.